• 📦 voor 15u besteld = dezelfde dag verzonden
  • 📮Verzending mogelijk vanaf 4,40€
  • 🆓Gratis verzending vanaf 75€
  • 🇪🇺Vanaf NU verzenden wij bijna naar alle landen binnen de EU

K18

Vraag & Antwoord

Wat is K18?

K18 is een haircare merk met gepatenteerde haartechnologie waarvan klinisch is bewezen dat het schade aan het haar, veroorzaakt door chemische services, thermische styling, mechanische styling en schade door milieueffecten, ongedaan maakt.

K18 heeft twee producten die worden gebruikt als een systeem tijdens alle chemische behandelingen:

- K18 Mask – een progressieve behandeling die zowel thuis kan worden toegepast als met een professionele service in het salon 

- K18 Mist – een product dat alleen door professionals wordt gebruikt vóór een chemische behandeling in het salon

 

 

Hoe werkt K18?

Als we aan haar denken, is de gemakkelijkste vergelijking die met vele verschillende ladders die zijn gedraaid om de keratineketen te vormen. Deze ladders blijven op hun plaats als gevolg van disulfidebindingen. Ze worden bijeengehouden en zijn aanwezig in de cortex, de medulla en de schubben.

Bij beschadiging van de ladder zijn het niet de afzonderlijke lopers die breken, maar is het de volledige ladder die breekt samen met de lopers en alle verbindingen tussen de ladders die door elektrostatische aantrekkingskracht bij elkaar worden gehouden.

De meeste producten richten zich alleen op het maken van een tijdelijke brug tussen de lopers van een ladder. Dit wordt weggespoeld met een alkalisch middel zoals water of shampoo zonder enig mechanisme om de zijkanten van de ladder (gebroken keratineketens) te ondersteunen. Het haar blijft dan zwak en futloos.

Na 10 jaar onderzoek, waarbij het keratine-proteoom 1.242 decapeptiden omvatte, hebben wij bij K18 de eerste peptide gepatenteerd die het meest effectief is in het verbinden van de gebroken keratineketens. Dit betekent dat K18 in staat is om in 4 minuten het haar permanent te herstellen.

Elk chemisch proces breekt de keratineketens af die het haar bijeenhouden en sterk maken. K18 is het eerste product in de geschiedenis dat de gebroken keratineketens weer permanent met elkaar verbindt. Het doet dit door de cortex binnen te dringen en de disulfidebindingen aan de zijkanten van de ladder te herbevestigen en zo de gebroken keratineketens weer aan elkaar te verbinden. Het haar is nu gerepareerd en hersteld tot een bijna onbeschadigde staat van kracht en elasticiteit.

 

 

Wat is de K18 peptide?

K18 Peptide is een unieke opeenvolging van aminozuren die de haarstreng binnendringt en de disulfidebruggen herstelt die zowel in het salon als thuis zijn beschadigd. Het is klinisch bewezen dat het haar zijn jeugdige, elastische staat terug krijgt zonder ‘weg’ te wassen.

Een team van Europese wetenschappers creëerde K18 peptide na tien jaar uitgebreid onderzoek en het bestuderen van meer dan 1.200 mogelijke aminozuursequenties die de volledige keratine-genomexpressie van het haar bestrijken.

K18Peptide is exclusief voor K18 producten.

 

 

Is de K18 peptide in alle producten van K18 aanwezig?

Ja. Je kan de peptide uitsluitend in K18 Hair producten terugvinden.

 

Wat doet de K18 MIST?

De K18 Mist is een lichte mist die het haar sterk maakt vóór een chemische behandeling. 

Het is klinisch bewezen dat het de gebroken disulfidebindingen in beschadigd haar herstelt na slechts één salonbehandeling van 4 minuten. 

 

Wat doet het K 18 Mask?

De K18 Mist is een lichte mist die het haar sterk maakt vóór een chemische behandeling. 

Het is klinisch bewezen dat het de gebroken disulfidebindingen in beschadigd haar herstelt na slechts één salonbehandeling van 4 minuten. 

 

Voor wie is het K18 Mask bestemd?

Voor iedereen & voor elk type haar.

 

Ik zag dat er alcohol in de formule zit. Is dat niet schadelijk voor mijn haar?

In de scheikunde wordt de term “alcohol” gebruikt om een breed scala van organische verbindingen aan te duiden. Hoewel de ingrediënten “alcohol” in de naam hebben, vervullen ze verschillende functies in een formule. Veel van deze stoffen verschillen qua uiterlijk en werking sterk van gedenatureerde alcohol of isopropylalcohol (wrijfalcohol). 

Gedenatureerde alcohol wordt gebruikt in K18 formules omdat het de poreuze structuur van keratine opent en het helpt de peptide naar de beschadigde plekken in het haar te brengen. 

Isopropylalcohol zit op een zeer laag niveau (ongeveer 0,5%) in de formule van het K18 Mask. Het maakt deel uit van een ingrediëntenmengsel maar het wordt niet rechtstreeks aan de formules toegevoegd. Het werkt als oplosmiddel en zorgt ervoor dat de verzorgende stoffen in de formules kunnen worden opgenomen. 

Cetearylalcohol is een vette alcohol met een wasachtige consistentie. Het wordt vaak gebruikt in haarverzorgingsformules omwille van zijn gladmakende en verzachtende kwaliteiten. Het bevat geen ethanol en wordt daarom ook gebruikt in producten die als alcoholvrij worden aanbevolen.

Benzylalcohol is een aromatische alcohol die voor 0,5% in de formules wordt gebruikt en dient als conserveermiddel. Het bevat geen ethanol en wordt daarom ook gebruikt in producten die als alcoholvrij worden aanbevolen.

 

Hoe gebruik ik het K18 Mask thuis?

Volg deze stappen:

1) Belangrijk! Alvorens het K18 mask te gebruiken moet het haar super clean zijn.* 

2) Gebruik shampoo, geen conditioner

Maak vervolgens je haar handdoekdroog.

3) Begin met 1 pompje en verdeel het gelijkmatig in je haar. 

Voeg toe naargelang de lengte en dikte van je haar maar hou het bij maximum 5 pompjes. Less is more

4) Laat het 4 minuten rusten.

5) Niet uitspoelen

6) Begin met je styling.

*Als je veel stylingproducten en/of zware producten met oliën of siliconen gebruikt, kies dan voor een detox shampoo en was je haar eventueel 2 keer. 

 

 

Hoe vaak moet ik het K18 Mask gebruiken?

Het K18 Mask is een progressieve behandeling die gemaakt is om 4-6 wasbeurten achter elkaar te gebruiken. Gebruik het daarna elke 3-4 wasbeurten om het haar zo gezond mogelijk te houden.

 

Kan ik de K18 Mist thuis gebruiken?

Neen, de K18 Mist is alleen bestemd voor professionele kappers om te worden gebruikt als onderdeel van een salon service. 

 

 

Heeft K18 UV bescherming?

Neen. Gebruik een styler met UV-protectie om je haren te beschermen tegen UV-stralen.

 

 

Beschermt K18 tegen hitte?

K18 beschermt niet tegen hitte maar het is klinisch bewezen dat het schade, die veroorzaakt werd door hitte, wel herstelt. 

 

Is K18 biologisch?

K18 is niet biologisch omdat alleen natuurlijke ingrediënten biologisch gecertificeerd kunnen worden. K18 gebruikt zowel natuurlijke als synthetische ingrediënten omdat we prioriteit geven aan zuiverheid en veiligheid. 

 

Wanneer kan ik resultaten verwachten?

Al na de eerste behandeling zal je haar sterker en gladder zijn en na een 3-tal behandelingen bereik je een maximum resultaat.

 

Spoel ik K18 uit wanneer ik mijn haar was?

Nee, het is klinisch bewezen dat de versterkende en gladmakende resultaten van K18 in het haar blijven, zelfs na herhaalde shampoobeurten. 

 

Moet ik het K18 Mask gebruiken vóór mijn conditioner of masker?

Je kan het K18 Mask gebruiken in plaats van een conditioner of masker. Indien noodzakelijk, kan u een leave-in conditioner toevoegen na de 4 minuten verwerkingstijd van het K18 Mask. 

 

Wordt het K18 Mask op droog of nat haar aangebracht?

We raden niet aan om het K18 Mask te mengen met andere producten. Je kan wel stylingproducten gebruiken na de 4 minuten verwerkingstijd. 

Kan ik het K18 Mask elke dag gebruiken?

Het K18 Mask is een progressieve behandeling die gemaakt is om 4-6 wasbeurten achter elkaar te gebruiken. Gebruik het daarna elke 3-4 wasbeurten om het haar zo gezond mogelijk te houden

 

Kan ik te veel van het K18 Mask gebruiken?

Het K18 Mask is een geconcentreerde behandeling. Om overmatig gebruik te voorkomen, raden wij aan om het 4-6 wasbeurten achter elkaar te gebruiken. Daarna om de 3-4 wasbeurten om het haar zo gezond mogelijk te houden. 

 

Zal K18 mijn haar verzwaren?

Nee. De formule werkt in de cortex van het haar, waardoor het haar schoon en licht aanvoelt. 

 

Wat gebeurt er als ik stylingproducten aanbreng voordat de 4 minuten verwerkingstijd van het K18 Mask voorbij zijn?

We raden aan om stylingproducten aan te brengen na de 4 minuten verwerkingstijd van het K18 Mask om de beste resultaten te krijgen. Als je stylingproducten aanbrengt voordat de verwerkingstijd is afgelopen, vermindert dat de werkzaamheid. 

 

Waarom gebruik je het K18 Mask op handdoekdroog haar?

Het haar moet handdoekdroog en licht vochtig zijn, zodat de K18 Peptide diep in het haar kan doordringen. Wanneer er te veel water in de haarcortex zit, is K18 Peptide niet in staat om de verbroken disulfidebindingen te herbevestigen.

 

Waarom gebruik je geen conditioner?

K18 is het meest effectief op schoon, handdoekdroog haar. Sommige conditioners bevatten siliconen en conditionerende middelen die zware coatings op het haar vormen. Deze voorkomen dat de K18Peptide tot bij de gebroken disulfidebindingen kan komen.

 

Waarom moet je het K18 Mask in je haar laten?

Het K18 Mask is het meest effectief als een leave-in behandeling omdat het werkt in de cortex van het haar. 

 

Is K18 klinisch getest?

Ja. De K18 Mist en het K18 Mask zijn klinisch getest en het is bewezen dat ze:

Schade herstellen tot 82% na één toepassing 

Gespleten punten drastisch verminderen

De sterkte en elasticiteit van het haar aanzienlijk verhogen

Kleurvervaging verminderen

De natuurlijke glans herstellen

Doordringen in de cortex om gebroken disulfide bindingen te herstellen 

Haar transformeren in slechts 4 minuten