• 📦 voor 15u besteld = dezelfde dag verzonden
  • 📮Verzending mogelijk vanaf 4,40€
  • 🆓Gratis verzending vanaf 75€
  • 🇪🇺Vanaf NU verzenden wij bijna naar alle landen binnen de EU

 

Vraag & antwoord

 

Hoe gebruik je een shampoobar?

Zorg dat je handen nat zijn en wrijf de Shampoo Bar tussen je natte handen. Ga vervolgens met je handen door je haren. Je kan ook rechtstreeks met de Shampoo Bar over je natte haar wrijven. Verdeel het schuim door je haar en spoel het daarna uit met water.

 

Hoelang ga een shampoobar mee?

Een Shampoo bar gaat zo’n 3 shampoo flessen mee, dit is vergelijkbaar met ongeveer 80 wasbeurten.

 

Wat zijn de voordelen van een shampoobar?

Een Shampoo Bar (ook wel bekend als haarzeep) is eigenlijk hetzelfde als een reguliere shampoo. Het verschil is dat reguliere shampoo voor ongeveer 80% uit water bestaat, waardoor het vloeibaar is en vaak wordt verpakt in een plastic shampoo fles. Een Shampoo Bar is shampoo in een vaste vorm, hierdoor is er weinig verpakkingsmateriaal nodig (een gerecycled papieren zakje/doosje is voldoende). Daarnaast bespaar je erg veel plastic, zo’n 3 flessen per Bar. Een Shampoo Bar is plasticvrij, gaat 3 x zo lang mee als een vloeibare Shampoo, is natuurlijker samengesteld en daarnaast de ideale reisgenoot (geen vloeistof!)

 

Voor welk haartype?

Voor ieder haartype bieden wij een Shampoo Bar. De Shampoo Bar Citroen is zeer geschikt voor bijvoorbeeld vet haar. De Shampoo Bar Honing is een fijne combinatie met droog of krullend haar.

 

Hoe bewaar je een shampoobar?

Met het bamboe zeepschaaltje kun je optimaal gebruik maken van je Shampoo Bar. Hij heeft drie openingen, zodat de bar kan uitlekken. Hierdoor drogen de Bars sneller en gaan deze langer mee.Mee op reis of bewaren? Dan is een opbergblikje ideaal! Laat je Bar altijd even goed drogen voordat je hem opbergt in het blikje, zo kan je optimaal gebruik blijven maken van je Shampoo Bar.


Moet mijn haar wennen aan een nieuwe shampoo?

Uit ervaring blijkt dat het twee tot drie weken kan duren voordat je haar en hoofdhuid volledig gewend zijn aan een nieuwe shampoo. Vooral als dit om een shampoo gaat die natuurlijker is dan de meeste reguliere shampoos.

 

Hoe gebruik je een conditionerbar?

Houdt even onder de warme kraan en strijk de bar over je haar(punten), even laten intrekken en goed uitspoelen. Resultaat: heerlijk zachte, makkelijk doorkambare en frisse haren! Ontwikkeld voor alle haartypes.

 

Hoelang ga een conditionerbar mee?

De Conditioner Bar geeft genoeg crème af zodat deze wel 80 wasbeurten mee gaat!

 

Heb je een conditionerbar nodig naast een shampoobar?

Niet altijd! Een Shampoo Bar is zacht voor je haar maar soms vraagt je haar toch om extra voeding/verzorging. Dan is een Conditioner Bar heel geschikt voor extra voeding en maakt het makkelijk doorkam baar.

 

Hoe gebruik je een bodybar?

Een Body Bar vervangt je vloeibare showergel uit plastic fles. Gebruik onder de douche, maak nat en laat opschuimen. Gebruik de Bar direct op je huid of in een Shampoo Bar Zakje of washandje.

 

Hoe bewaar je een bodybar?

Met het bamboe zeepschaaltje kun je optimaal gebruik maken van je Body Bar. Hij heeft drie openingen, zodat de bar kan uitlekken. Hierdoor droogt je Body Bar sneller en gaat deze langer mee. Mee op reis of bewaren? Dan is een opbergblikje ideaal! Laat je Body Bar altijd even goed drogen voordat je hem opbergt in het blikje, zo kan je optimaal gebruik blijven maken van je Shampoo Bar.

 

Klopt het dat mijn haar stroef aanvoelt tijdens het wassen? 

Dit kan kloppen. Omdat Shampoo Bars natuurlijker zijn dan de meeste reguliere shampoos kan het stroef aanvoelen tijdens het wassen. Zodra je haar opdroogt zal je echter merken dat het heerlijk zacht wordt.

 

Kan ik de shampoo bars gebruiken bij gekleurd haar?

Ja, alle Shampoo Bars zijn geschikt voor geverfd haar.

De Bars bevatten geen kleurversterker, maar kunnen prima gebruikt worden voor geverfd haar. Zelfs beter dan de meeste reguliere shampoos, omdat Shampoo Bars minder agressief zijn.

Onze  Shampoo Bar Kokos en Eucalyptus zijn onze meest milde Shampoo Bars en zeer geschikt voor behandeld haar.

De Shampoo Bar Lavendel is geschikt als alternatief voor zilvershampoo. De paarse pigmenten helpen bij het verwijderen van gele tinten. Omdat reguliere zilvershampoo vaak erg chemisch is en Shampoo Bars natuurlijker zijn kan het minder effectief zijn. In tegenstelling tot een reguliere zilvershampoo zal de Shampoo Bar je haar niet uitdrogen.


Kan ik shampoo bar gebruiken bij een gevoelige hoofdhuid of eczeem?

We hebben in ons assortiment shampoo bars geschikt voor de gevoelige (hoofd)huid.

De Shampoo Bar Kokos en Eucalyptus zijn onze meest milde en zachte Shampoo Bars.

Wij raden je aan om de ingrediënten (eventueel) te bespreken met de (huid)arts.